Bart Geeraedts interviewt Jos Joosten in Nijmegen en Bernard Asselbergs in Amsterdam voor de reeks ‘RKK-Wat blijft’

Bart Geeraedts interviewt Jos Joosten in Nijmegen en Bernard Asselbergs in Amsterdam voor de reeks ‘RKK-Wat blijft’. Uitzending over de schrijver en wetenschapper Anton van Duinkerken. Radio 5 op zondag 9 oktober 2011 om 23.45 uur.

Jos Joosten (1964, hoogleraar neerlandistiek te Nijmegen) brengt hiervoor een bezoek aan de Regentessestraat in Nijmegen, waar Anton van Duinkerken met zijn gezin vanaf 1952 woonde en waar Joosten ter plekke memoreert aan de verdiensten van zijn voorganger als professor.  Bernard Asselbergs, zoon van de schrijver, vertelt in zijn woning te Amsterdam te midden van zijn collectie  ‘Anton van Duinkerken’ over zijn vader en diens nalatenschap.

Jos Joosten voor het huis van Anton van Duinkerken in de Regentessestraat 23 te Nijmegen
Jos Joosten voor het huis van Anton van Duinkerken in de Regentessestraat 23 te Nijmegen
15.rkk_

Van Duinkerkens gedicht ‘Bomen in september’ uit 1934 wordt als collage met de stem van Bernard Asselbergs en die van Van Duinkerken tijdens de uitzending voorgedragen.

In: Kristal. Letterkundig Jaarboek onder redactie van Emmy van Lokhorst en Victor E. van Vriesland. Nijgh & Van Ditmar, Rotterdam 1937, p. 50-51, ill. A.J. van ‘t Hoff, 17 x 25 cm